Alien+van+Zijtveld+nieuwe+voorzitter+Agractie
Nieuws

Alien van Zijtveld nieuwe voorzitter Agractie

Agractie heeft Alien van Zijtveld naar voren geschoven als voorzitter. Ze volgt Bart Kemp op die de belangenorganisatie heeft opgericht en per 1 maart de voorzittershamer heeft neergelegd.

Van Zijtveld was als secretaris al actief voor Agractie. Die taak wordt nu overgenomen door Jan Bloemert. De melkveehoudster uit Rouveen geeft aan dat het "keihard nodig is om de juiste inhoudelijke boodschap te verkondigen bij onze beleidsmakers". Die boodschap moet volgens haar leiden tot inhoudelijk beleid dat wél werkt op het boerenerf.

Weet wat er speelt
Agractie ziet in Van Zijtveld een goede voorzitter omdat ze als jonge boerin weet wat er speelt in de sector en zo in woord en daad de boerenbelangen kan overbrengen in Den Haag, Brussel en in de media.
Met het wisselen van het voorzitterschap heeft Agractie ook de eigen organisatie aangepast. De taken zijn nu meer meer verdeeld binnen het bestuur en over verschillende werkgroepen. Het bestuur van Agractie laat verder weten binnenkort weer het land in te gaan om met leden te praten over actuele onderwerpen en de standpunten die hierbij moeten worden ingenomen richting het beleid.

Grote demonstraties
Agractie werd in 2019 opgericht nadat D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot stelde dat de veestapel in Nederland gehalveerd moest worden. Op 1 oktober van dat jaar organiseerde Agractie de grote landbouwdemonstratie op het Malieveld in Den Haag. Op 22 juni 2022 was de organisatie mede-initiatiefnemer van het grootschalige boerenprotest in Stroe waar meer dan twintigduizend boeren aanwezig waren.


Foto Agractie

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer