Prijs+onder+controle+door+afstemming+aanbod+op+vraag
Nieuws

Prijs onder controle door afstemming aanbod op vraag

Slachterijen hebben de prijs van het kalfsvlees goed onder controle door het aanbod nauwkeurig af te stemmen op de vraag. Dit geldt zowel voor het blank als het rosékalfsvlees.

Door niet meer koppels blanke kalveren te slachten dan waarvoor direct afzet is, is er een duidelijke balans in de markt en blijft de prijs van blank kalfsvlees gelijk. Hoewel het luxe achtervlees moeizamer verkocht wordt, is er een zeer goede vraag naar het goedkopere voorvlees. Het gevoel in de markt is dat er met een prijs van 5,75 tot maximaal 5,80 euro per kg een bodem in de prijs lijkt te komen. 

Geholpen door rundvlees
Op de markt van het rosékalfsvlees zijn dezelfde geluiden te horen. Het aanbod is afgestemd op de vraag waardoor er niets veranderd in de prijsvorming. Slachtrijpe koppels waarvoor geen koper is van het vlees, worden doorgeschoven naar volgende week. Dit geldt uiteraard voor oud rosé, waarbij de slachtleeftijd minder van belang is. Toch zijn het geen grote aantallen die een week blijven staan. Mede door de positieve ontwikkeling van de prijs van het rundvlees is de ondertoon in de rosémarkt goed te noemen. Een stijging van de prijs is eerder aan de orde dan een daling.

Starters en nuka's duurder
Starters zijn deze week duurder geworden. Prijzen liggen tussen de 350 en 355 euro per stuk. Het aanbod is niet groot en dat heeft een prijsopdrijvend effect. De jonge kalveren zijn wederom duurder geworden met ongeveer 5 euro per stuk. Ook hier geldt dat het aanbod niet groot is.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer