Drukke+open+dag+bij+familie+Verberne
Nieuws

Drukke open dag bij familie Verberne

Honderden bezoekers waren op Hemelvaartsdag aanwezig tijdens de open dag op het kalverbedrijf van de familie Verberne in Vlierden (NBr).

Naast kalveren hebben Ingrid en Willie Verberne ook een aspergeboerderij en een winkel aan huis. De producten die ze verkopen zijn kalfsvlees, asperges en aanverwante (zuivel)producten. Omdat er van klanten veel vragen komen over hoe kalveren gehouden worden en wat de aspergeteelt inhoudt, organiseerde de familie Verberne een open dag.

Veel drukker
Twee jaar geleden hebben ze dat ook al gedaan, bij de opening van de winkel. Nu was het een stuk drukker: van half 11 ’s ochtends tot half zes ’s avonds is er continu bezoek geweest. Naast een gratis kopje koffie of thee werden er broodjes hamburgers en broodjes worst verkocht, uiteraard van kalfsvlees.
“We hebben 250 hamburgers verkocht”, zegt Ingrid. “Het aantal bezoekers lag nog flink boven dit aantal.” Het weer speelde zeker in positieve zin mee in de aanloop van bezoekers. Op het kalverbedrijf konden ze in drie afdelingen de kalveren bezichtigen en op het veld werd een demonstratie aspergesteken gegeven.

Weinig kennis
Er werden veel vragen gesteld, zegt Willie, die tijdens de open dag met zijn zoon Willem aanwezig was in de kalverstal: "Op zo’n dag merk je hoe weinig mensen weten van de kalverhouderij:" Bezoekers vragen zich af waar de kalveren vandaan komen en wat de dieren eten. Goede vragen, maar het geeft volgens hem aan dat het zeer belangrijk is om burgers bij je bedrijf en de kalverhouderij te blijven betrekken.
Ingrid vindt dat de kalverhouderij ook een goed verhaal te vertellen heeft: “Ik leg uit dat we voor het grootste deel gebruik maken van reststromen uit de melkveehouderij. Dat geldt voor het kalf maar ook voor de wei en het vet dat wij gebruiken om de kalveren te voeren. Het is een hele mooie kringloopgedachte die je kunt uitleggen.”

Samen organiseren
Op de vraag of de familie Verberne over twee jaar weer een open dag houdt, is Ingrid resoluut: “Als het aan mij ligt niet. Het kost zoveel tijd om het te organiseren en we zitten ook midden in het aspergeseizoen.” Maar als de drukte weer vergeten is, is er misschien toch weer een kans, stelt ze. “Je zou het eigenlijk met meerdere partijen moeten organiseren.”

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer