Aanbod+blank+groter+dan+vraag
Nieuws

Aanbod blank groter dan vraag

Het aanbod blanke kalveren is hoog ten opzichte van de vraag, Hierdoor blijft er druk op de prijs van blank kalfsvlees. Toch leidt dit deze week niet tot een verlaging van de prijs.

Marktdeskundigen houden het op 'moeizaam stabiel'. Onderdelen van het vijfde kwartier (waaronder organen) gaan voor minder geld weg en wat hiervan niet weggaat, belandt in de vriezer tot aan het moment dat de prijs weer aantrekt. Ook het luxere (achter)vlees heeft het traditiegetrouw lastiger als de temperatuur toeneemt. Dit betekent dat het voorvlees een grotere invloed krijgt op de totaalopbrengst van het kalf. En omdat het voorvlees de goedkopere vleesonderdelen bevat, wordt het lastig om de prijs in de benen te houden.

Oud iets minder, jong gelijk
Oud rosé levert een paar centen in. Slachterijen nemen niet meer koppels af dan waarvan ze het vlees direct kunnen verkopen. Dat betekent dat er koppels blijven staan en de prijs onder druk komt. Prijzen liggen komende week tussen de 4,75 en 4,87 euro per kg. Bij jong rosé is de vraag redelijk in balans. Kalveren worden komende week ingekocht voor 4,85 euro per kg.

Starters stijgen in prijs. Koppels worden momenteel verkocht voor 335 tot 340 euro per stuk (af boerderij). Hoewel de prijs deze zomer verder zal stijgen, verwachten handelaren niet dat het zo gek wordt als vorig jaar met prijzen boven de 400 euro. Die kalveren hebben rosékalverhouders toen veel geld gekost.

Jonge kalveren duurder
De jonge kalveren zijn wederom 5 euro per stuk duurder geworden. De 50+ kg Nederlandse stierkalveren gaan over de 200 euro per stuk heen. De categorie 43-47 kg zit rondom de 170 euro per stuk.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    25° / 11°
    15 %
  • Zondag
    20° / 14°
    20 %
  • Maandag
    18° / 12°
    20 %
Meer weer