+Elbert+Dijkgraaf+aangesteld+als+nieuwe+informateur
Nieuws

Elbert Dijkgraaf aangesteld als nieuwe informateur

PVV-partijleider Wilders heeft Elbert Dijkgraaf aangesteld als nieuwe informateur. Samen met CDA'er Richard van Zwol gaat de oud-landbouwwoordvoerder van de SGP de onderhandelingen leiden om te komen tot een nieuw kabinet.

Econoom Dijkgraaf was hoogleraar aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam. Van 2010 tot en met 2018 was hij Tweede Kamerlid en onder andere landbouwwoordvoerder van de partij. De geboren Almelo'er wordt gewaardeerd door de agrarische sector door zijn klare taal. Sinds 2022 is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Wageningen Universiteit & Research.

Van Zwol is een voormalig topambtenaar. Zijn meest recente klus is die van staatscommissie over hoe Nederland moet omgaan met de bevolkingsgroei. Eén van zijn conclusies is dat de migratie naar Nederland sterk moet worden afgeremd.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer