Plusje+voor+ros%C3%A9%2C+blank+stabiel
Nieuws

Plusje voor rosé, blank stabiel

Waar jonge en oude rosés in prijs toenemen, blijft het blank kalfsvlees stabiel. Nuka's zijn deze week duurder geworden.

De afzet van blank kalfsvlees richting Pasen is maximaal. Er is voldoende vraag naar het vlees maar tot een verhoging leidt dit niet. De prijs blijft 6 euro per kg en slachterijen hopen deze prijs zo lang mogelijk vast te houden. Hoewel de afzet na Pasen altijd lastiger wordt, houden verkopers van vlees de moed er in door te wijzen op het aanstaande aspergeseizoen en Pinksteren. Luxere onderdelen van het kalf, zoals de lende, stijgen dan in prijs. Van de andere kant komen typische winterproducten zoals de lever steeds meer onder druk te staan.

Haken vullen
Bij de rosékalveren loopt de afzet van oud rosé goed. Deze markt wordt altijd zwaar beïnvloed door het aanbod koeien. Omdat hun aantallen dalen, vragen slachterijen naar oud rosé om de haken te vullen. Prijzen van oud rosé liggen komende week tussen de 4,80 en 4,85 euro per kg, waarbij er veel kalveren voor 4,85 verkocht worden. Jong rosé heeft het lastiger. De meeste kalverhouders krijgen komende week tussen de 4,80 en 4,83 betaald met enkele uitschieters naar 4,85. Om deze reden noteert De Kalverhouder voor jong rosé een gemiddelde prijs van 4,82 euro per kg en voor oud rosé een gemiddelde prijs van 4,83.

Minder aanbod
Starters blijven op een niveau van 315 tot 320 euro per stuk. De prijsbodem is echt bereikt. De jonge Nederlandse kalveren zijn deze week wel duurder verkocht. Prijzen zijn met gemiddeld 5 euro per stuk omhoog gegaan. Reden is het lager aanbod in ons land en in Duitsland. Hoewel de beperkte beschikbaarheid gedeeltelijk gecompenseerd wordt door Ierse import, is een stijging niet tegen te houden.

Grondstoffen goedkoper
Melkpoeder kukelt met 12 euro per ton naar beneden naar een niveau van 224 euro per 100 kg, exclusief btw. Weipoeder daalt met een bescheiden 2 euro naar 66 per 100 kg, exclusief btw. Ook voertarwe is deze week goedkoper geworden. De notering daalde van 178 naar 174 euro per ton.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer