Zonnetje+schijnt+op+kalfsvleesmarkt
Nieuws

Zonnetje schijnt op kalfsvleesmarkt

Het zonnige weer lijkt zijn uitwerking te hebben op de kalfsvleesmarkt: de vraag naar blank kalfsvlees is goed te noemen voor de tijd van het jaar en bij de rosés leidt de vraag zelfs tot een prijsstijging.

De vraag naar kalfsvlees In Zuid-Europese landen neemt toe nu het Paasfeest (zondag 31 maart) voor de deur staat. Daarnaast begint aanstaande zondag voor moslims de Ramadan die duurt tot 9 april. Hoewel de Ramadan een vastenperiode is van zonsopgang tot zonsondergang, is het gebruikelijk om in de avond speciale lekkernijen te bereiden. Kalfsvlees is hiervan een onderdeel.

Keuze voor continuïteit
De toegenomen vraag leidt echter niet tot een hogere prijs. Integraties kiezen voor continuïteit omdat de vraag naar kalfsvlees na Pasen meestal afneemt. Prijsschommelingen bevorderen de afzet niet. Voordeel van de huidige goede vraag is dat de rondeduur kort blijft zodat er geen grote prijsdruk komt na Pasen.

Jong en oud rosé duurder
Ook bij de rosékalveren is de vraag goed te noemen. Het aanbod is niet groot en de vraag - wederom vanwege Pasen - goed. Zowel jonge als oude rosés brengen komende week 4,80 euro per kg. Starters zijn deze week gelijk gebleven op een niveau van 315 tot 320 euro per stuk.

Notering nuka's omhoog
Het aanbod Nederlandse en Duitse kalveren is niet groot waardoor de notering met 5 euro per stuk omhoog gaat. Heel veel verder zullen de jonge kalveren niet stijgen. Het aanbod uit Ierland neemt toe waardoor de kalverhouderij keuze heeft. 

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer