90+miljoen+euro+verlies+voor+Vion
Nieuws

90 miljoen euro verlies voor Vion

Vleesverwerker Vion heeft in 2023 een verlies geleden van 90 miljoen euro. Na 2022 (108 miljoen euro verlies) is dit het tweede jaar op rij dat het vleesbedrijf zwaar verliesgevend is.

Vion is bezig met het afstoten van de Duitse bedrijfsactiviteiten en wil zich primair richten op de Benelux. Het verlies in 2023 komt onder andere door waardeverminderingen en herstructureringskosten (totaal 38 miljoen euro) ter ondersteuning van de transformatie naar de nieuwe bedrijfsstrategievisie. Het resultaat uit beëindigde bedrijfsactiviteiten van de verliesgevende Duitse vestigingen bedroeg 50 miljoen euro.

Het Brabants vleesbedrijf realiseerde wel een omzetstijging van 3,5 procent naar 5,1 miljard euro. Deze groei komt helemaal voor rekening van de hogere varkensprijzen. Het verkoopvolume ging juist met 7 procent omlaag.

Nieuwe directie 
Zoals eerder aangekondigd neemt Tjarda Klimp de taken over van huidig algemeen directeur Ronald Lotgerink. Mattijn Bak wordt de nieuwe financieel directeur en volgt in die functie Klimp op.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    15° / 9°
    10 %
  • Donderdag
    17° / 6°
    5 %
  • Vrijdag
    19° / 11°
    20 %
Meer weer