Boeren+en+burgers+verbinden+in+%27Week+van+Ons+Eten%27
Nieuws

Boeren en burgers verbinden in 'Week van Ons Eten'

Van 4 tot en met 12 oktober 2024 wordt 'De Week van Ons Eten' georganiseerd. Hierbij staat de waarde van voedsel en de verbinding tussen boer en burger centraal. Ook Nederland Vleesland is hierbij betrokken.

Onder het motto ‘Weet wat je eet’ wil de organisatie het bewustzijn vergroten over de oorsprong van ons voedsel en de impact die het voedsel heeft op gezondheid, duurzaamheid en economie. Boeren, tuinders, vissers en verwerkers laten zien hoe zij elke dag werken aan gezond en veilig voedsel.

4 oktober voedselcongres
'De Week van Ons Eten' wordt dit jaar officieel geopend op voedselcongres Food for Thought op vrijdag 4 oktober in Bolsward. Nederland Vleesland zal daarbij een lezing houden over circulariteit, voedselzekerheid en de waarde van dierlijke productie. Gedurende acht dagen zijn er honderden activiteiten door heel het land. De week wordt afgesloten op 12 oktober met de 'Ontmoet De Boer Dag'. Kijk voor meer informatie op www.deweekvanonseten.nl.

Openingsmarkt in Bolsward
Op donderdag 3 oktober start 'De Week van Ons Eten' op de Bolletongersdei in Bolsward (Fr). Nederland Vleesland staat hier met een foodtruck vol lekkernijen en interessante vleesfeitjes. De gerechten zijn samengesteld met aandacht voor circulariteit en duurzaamheid. Bezoekers kunnen op de foto met het Nederland Vleesland Insta-frame. Door de foto op hun Instagram story te plaatsen en Nederland Vleesland én De Week van Ons Eten te taggen, maken ze kans op een Keurslagersbon ter waarde van 50 euro.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    18° / 11°
    70 %
  • Dinsdag
    18° / 12°
    70 %
Meer weer