Lotgerink+weg+bij+Vion%2C+financieel+directeur+schuift+door
Nieuws

Lotgerink weg bij Vion, financieel directeur schuift door

Ronald Lotgerink zal eind 2024 terugtreden als algemeen directeur bij vleesverwerker Vion. Financieel directeur Tjarda Klimp volgt hem op als ceo van de organisatie.

Klimp moet het vleesbedrijf weer succesvol maken na de herstructurering die het bedrijf aan het doorvoeren is. Vorig jaar augustus kondigde Vion aan afscheid te nemen van de Duitse vestigingen in Vilshofen en Landshut. De officiële transactie zal naar verwachting eind dit jaar volledig worden afgerond. Onlangs maakt Vion bekend dat Tönnies Group het grootste deel van haar Duitse rundvleesactiviteiten overneemt. Deze verkoop zal in de loop van 2025 zijn afgerond.

Afrikaanse varkenspest
De afgelopen jaren heeft Vion het lastig gehad met de uitbraken van Afrikaanse varkenspest in Duitsland. Dit leidde tot lagere volumes en hogere prijzen, wat resulteerde in een dalende vraag en verkoop van Duits varkensvlees. Vion heeft zich altijd sterk gericht op exportmarkten. Vanwege de hogere kostprijs heeft het vleesbedrijf veel concurrentie ondervonden van regio's met lagere kosten, zoals Brazilië en de VS.

Met het afstoten van de Duitse activiteiten verliest het vleesbedrijf uit Eindhoven volgens experts ongeveer 40 procent van de omzet. Het gaat zich nu vooral richten op de Benelux. In deze markt wil het bedrijf uitblinken in duurzame ketens van varkensvlees, rundvlees en plantaardige ketens. Voor de afzet daarvan focust Vion zich op Europese markten. 

Duurzame proteïneproducent
Theo Koekkoek, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Vion, heeft vertrouwen in de nieuwe richting die het bedrijf is ingeslagen. Hij is er van overtuigd dat Tjarda Klimp deze transformatie zal voltooien en Vion naar een succesvolle en duurzame toekomst zal leiden. Vion streeft ernaar de meest duurzame proteïneproducent van Europa te worden, met als doel CO2-neutraliteit tegen 2045 door middel van innovatie, productiviteit, dierenwelzijn en data gestuurde productieketens.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
Meer weer