T%C3%B6nnies+neemt+Duitse+rundvleesactiviteiten+Vion%C2%A0over
Nieuws

Tönnies neemt Duitse rundvleesactiviteiten Vion over

Vion Food Group heeft een principeakkoord bereikt met Tönnies Group voor de overname van het merendeel van haar Duitse rundvleesactiviteiten.

Het akkoord volgt op de strategische keuze van Vion in januari 2024 om zich primair te richten op de Benelux.Na de desinvesteringen van Landshut en Vilshofen eerder dit jaar, worden nu de Zuid-Duitse activiteiten op het gebied van slachten, uitbenen en verkopen van rundvlees en bijproducten verkocht.

Slacht- verwerkingslocaties
De voorgenomen transactie houdt in dat Tönnies Group de rundvleesactiviteiten van Vion in Buchloe, Crailsheim (inclusief varkensvlees) en Waldkraiburg overneemt. Tonnies zal ook de uitbeenfaciliteiten in Hilden, de huidverwerkingsfabrieken van BestHides in Memmingen en Eching-Weixerau overnemen, evenals het merendeel van de Duitse ondersteunende activiteiten van Vion.

Het Zuid-Duitse rundvlees staat bekend om zijn hoge kwaliteit en goede vraag naar dit vlees in binnen- en buitenland. De voorgenomen overname door Tönnies zal er volgens Vion voor zorgen dat de vleesactiviteiten blijven bloeien en uitbreiden, met behoud van gevestigde toeleveringsketens en klantrelaties. Vion behoudt haar aandelen in de rundvleesfabriek in Furth im Wald in Zuid-Duitsland. 

Vertrouwen in goede ondersteuning
Volgens Ronald Lotgerink, CEO van Vion komt het bedrijf zijn belofte na om de meest capabele partners voor de bedrijven te vinden die het afstoot. “We hebben er vertrouwen in dat de Tönnies Group de ondersteuning en focus zal bieden die nodig zijn voor voortdurende groei en succes.”

De voorgestelde overeenkomst moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Naar verwachting zal dit proces in de loop van 2025 worden afgerond.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 11°
    10 %
  • Zondag
    23° / 12°
    20 %
Meer weer