ForFarmers+breidt+bijproductentak+uit
Nieuws

ForFarmers breidt bijproductentak uit

ForFarmers neemt bijproductenleverancier Van Triest Veevoeders uit Hoogeveen (Dr) over. De overname betreft de volledige in- en verkoopactiviteiten, inclusief bijbehorende op- en overslagfaciliteiten en transportmiddelen.

Met de businessunit CirQlar is ForFarmers al actief in het leveren van reststromen. De overname past in de missie van het bedrijf waarin het streeft naar een duurzame productie van zuivel, vlees en eieren.

Afnameovereenkomsten
Van Triest is sinds 1959 actief in het verhandelen van reststromen. De onderneming heeft afnameovereenkomsten met bierbrouwerijen en de suiker-, bio-ethanol-, graan- en aardappelverwerkende industrie. Voor wat betreft ruwvoeders heeft het bedrijf veel landbouwers als klant. De belangrijkste producten van Van Triest zijn bierbostel, aardappelpersvezels, kuilmais en perspulp. Jaarlijks verhandelt het bedrijf 1 miljoen toen voergrondstoffen. Ze worden verkocht aan circa 3.500 boeren in Nederland België en Duitsland. Het bedrijf heeft negentig medewerkers.

Van Triest heeft in Drenthe eigen op- en overslagplaatsen in Hoogeveen en Coevorden. Hier kunnen reststromen gemengd en opgeslagen worden. ForFarmers heeft eigen op- en overslaglocaties in Lochem (Gld) en Heijen (L). De locaties en het klantenbestand van Van Triest en ForFarmers sluiten goed op elkaar aan. Pieter Wolleswinkel, CEO ForFarmers: “De bundeling van onze activiteiten betekent dat we onze leveranciers van reststromen nog beter kunnen bedienen en onze klanten een nog beter en breder aanbod van reststromen kunnen leveren. Daarnaast zetten we een verdere stap in het verduurzamen van onze voedselketen.”

Overname onder voorbehoud
ForFarmers neemt onder voorbehoud en goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de aandelen van Van Triest over. De afronding van de transactie zal naar verwachting het in najaar 2024 plaatsvinden.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer