Met+mooie+prijzen+de+zomer+in
Nieuws

Met mooie prijzen de zomer in

De markt van kalfsvlees gaat met mooie prijzen de zomer in. Rosékalfsvlees is weliswaar 10 cent goedkoper dan vorig jaar rond deze tijd, maar blank kalfsvlees brengt juist 10 cent meer op.

De prijzen van blankvleeskalveren bewegen zich op dit moment rondom de 5,75 euro per kg. Koppels die goed scoren op de kleur zitten daar boven, koppels die in dezelfde week minder scoren dan het gemiddelde, zitten hier iets onder. Daarbij neemt het aanbod kalveren af en dat past bij de afnemende vraag nu de zomervakanties in het zuiden van Europa voor de deur staan. Met de prijs van 5,75 euro per kg denken slachterijen de zomer te kunnen overbruggen.

Evenwicht in vraag en aanbod
Bij de rosékalveren is er geen nieuws onder de zomerzon. Vraag en aanbod zijn in evenwicht waardoor prijzen komende week op hetzelfde niveau blijven als deze week. Dat betekent voor jong rosé 4,90 euro per kg en oud rosé 4,85 tot 4,90 euro per kg.
Starters zijn wel weer duurder geworden. De aankoopprijzen (af stal) lagen deze week tussen de 380 en 390 euro per stuk. Het aanbod is nog steeds zeer laag en koppels starters worden al in een vroeg stadium gereserveerd. Het einde van de prijsverhogingen lijkt nog niet bereikt. Immers de jonge kalveren die de laatste tien weken zijn opgezet (om starter te worden) zijn ook wekelijks duurder geworden.

Jonge kalveren op hun top
De jonge kalveren hebben hun top bereikt. Het prijsniveau is vergelijkbaar met vorig jaar. Integraties hopen op een spoedige prijsdaling. Of dit gebeurt is de vraag. De aanvoer uit Ierland is sinds vorige week voorbij, waardoor de jonge kalveren weer uit het reguliere herkomstgebied moeten komen. De aantallen die daar geboren worden zijn niet groot.
 

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer