Compaxo+mag+varkensslachtingen+van+Pali+Group+overnemen
Nieuws

Compaxo mag varkensslachtingen van Pali Group overnemen

Compaxo uit Zevenaar mag de varkensslachtingen van de Pali Group overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten. De waakhond is van mening dat er na de overname van de slachtactiviteiten nog voldoende concurrentie overblijft.

Vanaf 1 april 2024 zullen de vleesvarkens van de Pali Group bij Compaxo in Zevenaar geslacht worden. Pali Group zal wel een deel van het vlees zelf verwerken bij zijn verwerkingslocatie in Oss. Inkoop en verkoop van het varkensvlees houdt het Brabantse bedrijf in eigen beheer.

Beperkte vergunning
Door beperkingen in de vergunning van de varkensslachterij van Pali Group in Geldrop (NBr) - waardoor groei onmogelijk is - lukt het niet om de kosten-efficiëntie te verbeteren en klanten ook richting de toekomst een juiste marktprijs te kunnen blijven bieden. De keuze van Pali Group is daarom gevallen op het intensiveren van de bestaande samenwerking met Compaxo.

Pali Group gaat met de gemeente Geldrop in overleg over verkoop van het terrein dat midden tussen enkele woonwijken ligt.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer