Denkavit+consolideert+winst
Nieuws

Denkavit consolideert winst

Over het boekjaar 2022 behaalde Denkavit een winst van 15,6 miljoen euro. Dat is 1,5 miljoen euro meer dan in het boekjaar 2021.

De winstconsolidatie is een mooi resultaat na twee verliesgevende jaren in 2019 en 2020. Met een netto-omzet van 994 miljoen euro (194 miljoen meer dan het jaar 2021) lukte het de leverancier van jongdiervoeders op een haar na om de 1 miljard euro te overschrijden.

De omzetstijging is met 24 procent bijna even groot als die van VanDrie Group (26%). Oorzaken zijn de hogere grondstofprijzen en vleesprijzen. Het winstpercentage over de omzet is bij Denkavit wel lager dan bij VanDrie Group, die onlangs ook de jaarcijfers over 2022 bekend heeft gemaakt. Waar de kalverintegratie uit Mijdrecht een winstpercentage over de omzet van ruim 3 procent realiseert, komt Denkavit niet verder dan 1,5 procent.

83 procent van de omzet wordt behaald in de EU en 17 procent buiten de EU. Het personeelsbestand van Denkavit (op full time basis) is gegroeid van 603 naar 642.

Denkavit groeit vooral door overnames. In 2021 heeft Denkavit Nutrifeed overgenomen en in 2022 heeft het jongdiervoederbedrijf een eigen entiteit opgezet in China, Holland Agro Trading. Deze nieuwe vestiging in Peking is onderdeel van de Denkavit Group en behartigt de zaken van zowel Denkavit als Nutrifeed. Eind 2023 nam Denkavit de melkvervangactiviteiten over van het Britse Volac. Hiermee krijgt Denkavit meer voet aan de grond in de Britse en Ierse markt.

Agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  5° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
Meer weer