Winst+VanDrie+Group+stijgt+naar+recordhoogte
Nieuws

Winst VanDrie Group stijgt naar recordhoogte

VanDrie Group heeft over het boekjaar 2022 een winst geboekt van 114 miljoen euro. Dat is ruim 10 miljoen euro meer dan over het boekjaar 2021 toen het bedrijf een winst realiseerde van 103 miljoen euro.

Het is voor het eerst dat het bedrijf twee jaar achter elkaar meer dan 100 miljoen euro winst realiseert. De vorige recordwinst dateert uit 2016 toen het bedrijf de 106 miljoen aantikte.

Zowel de omzet als de kosten zijn beide flink gestegen. De netto-omzet lag in 2022 met 3,49 miljard euro ruim 26 procent boven het jaar er voor toen de netto-omzet uitkwam op 2,75 miljard. Ook de kosten zijn met 26 procent gestegen naar 3,37 miljard euro.

De activiteiten van VanDrie Group betreffen de productie van kalvervoer en het verwaarden van kalveren, inclusief kalfsvellen en de handel in zuivelgrondstoffen. Dit laatste is binnen het bedrijf een duidelijk groeiende activiteit, alhoewel de jaarrekening daar geen nader inzicht in geeft.

Twee derde van de omzet realiseert VanDrie Group in Europa, exclusief Nederland. In Nederland wordt 13 procent van de omzet gerealiseerd. 22 procent van de omzet haalt het bedrijf uit activiteiten buiten Europa. In 2022 is deze omzetpost gegroeid van 521 naar 769 miljoen; een groei van 45 procent.
 

Agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  5° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
Meer weer