%27Opkoopregeling+Lbv%2Dplus+langer+open%27
Nieuws

'Opkoopregeling Lbv-plus langer open'

Het kabinet wil de uitkoopregeling voor piekbelasters van stikstof verlengen. Dat meldt het ANP.

Veehouders die met de Lbv-plus-regeling mee willen doen, moeten zich uiterlijk 5 april 2024 aanmelden. Maar dan zijn andere regelingen waarmee ze de stikstofuitstoot kunnen verminderen nog niet open, zoals innovatie, verduurzamen en verplaatsen.

"Ik vind het ontzettend belangrijk dat ondernemers de tijd hebben voor een zorgvuldige afweging", zei stikstofminister Christianne van der Wal vrijdag na de ministerraad. Daarom heeft ze laten onderzoeken of de regelingen langer open kunnen blijven. Begin volgende week maakt de minister meer bekend.

Tot en met woensdag 17 januari hebben zich 489 piekbelasters aangemeld voor de Lbv-plus-regeling, hieronder zijn 130 kalverhouders. Het ministerie had berekend dat er drieduizend veebedrijven in aanmerking komen voor de regeling waarbij 120 procent van de vervangingswaarde betaald wordt. Totaal hebben zich 1.254 bedrijven aangemeld voor de LBV en LBV-plus.

Agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  5° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
Meer weer