LTO+doet+ultieme+oproep+om+voermaatregel+te+schrappen
Nieuws

LTO doet ultieme oproep om voermaatregel te schrappen

LTO Nederland doet twee weken voor ingang van de voermaatregel een ultieme oproep aan minister Schouten om de regeling in te trekken. De afgelopen maanden maakt steeds meer duidelijk dat de maatregel onwerkbaar is, stelt LTO. 'De maatregel staat symbool voor regelzucht, micromanagement en detailregelgeving. De recente droogte verergert de zorgen over de haalbaarheid van de maatregel'.

LTO benadrukt dat de maatregel tot veel frustratie in de sector leidt en geen verband houdt met de realiteit van het agrarisch bedrijf. Door generieke normen op de hoeveelheid eiwit in krachtvoer op te leggen worden boeren beperkt in hun vakmanschap. "Het wordt ondernemers daarmee onmogelijk gemaakt om het beste rantsoen voor hun koeien samen te stellen. Met name jongvee en hoogdrachtige koeien lopen gezondheidsrisico’s door de maatregel,” aldus Wil Meulenbroeks, voorzitter van de Vakgroep Melkveehouderij van LTO Nederland.

De droogte verergert volgens hem de situatie. "Het weidegras dat de komende tijd in de eiwitvoorziening van dieren moet voorzien is op veel plekken verdroogd. Normaal gesproken kunnen melkveehouders dat uitstekend opvangen via het krachtvoer, maar die optie is er straks niet meer. LTO benadrukt dat boeren stappen willen zetten om tot een verdere reductie van stikstof te komen, onder meer door de hoeveelheid eiwit in voer te minderen. Bewijs daarvan zijn de alternatieve voorstellen vanuit de sectorzelf, aldus LTO.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    19° / 11°
    35 %
  • Dinsdag
    18° / 13°
    70 %
  • Woensdag
    17° / 11°
    70 %
Meer weer