Fabrikanten+innoveren+melkkarretjes
Nieuws

Fabrikanten innoveren melkkarretjes

Fabrikanten innoveren hun melkkarretjes om de melkverstrekking van jonge kalveren te vergemakkelijken.

Medicijnen per individueel kalf toedienen. Dat is wat de Medos van Woutech sinds kort kan. Het medicijn wordt via een extern systeem aan de melk toegevoegd. Pas in de trog komt het medicijn in aanraking met de melk. Hierdoor blijft er geen residu in de leidingen achter. Coen van Woudenbergh is er trots op. “We hebben het zo weten te maken dat alleen de kalveren die het nodig hebben, medicijn krijgen. De rest niet. Als een kalf ziek is en bijvoorbeeld minder melk krijgt, blijft de hoeveelheid medicijnen op peil. Minder melk betekent dus niet minder medicijnen. Daarnaast is het zelfs mogelijk om niet alleen medicijnen, maar ook andere vloeibare producten toe te voegen. Zo heeft Woudenbergh een klant die paddenstoelenextract toevoegt.

De firma Verberk heeft de MilkPower verbeterd. De computer registreert per trog en per kalf. Hij meet onder andere de hoeveelheid melk in de trog, de temperatuur van de melk, het aantal liters per kalf en de kalverhouder kan notities toevoegen. Daarnaast is het nieuwe systeem ontzettend nauwkeurig, ook bij drukverschillen. John Staes van Verberk: “Meer data betekent meer controle. De computer houdt bij wat er gevoerd is, wat de temperatuur van de melk is, enzovoort." De computer is draadloos te koppelen aan een pc en tablet waardoor de gegevens zijn over te zetten in een Excelsheet. Op die manier krijgt een kalverhouder meer inzicht in wat hij doet.

Ook de firma Sieplo begeeft zich sinds kort – naast ruwvoersystemen - op markt van melkdoseerkarren. Sieplo heeft een nieuwe melkdoseerwagen en melkmengwagen. Sieplo werkt samen met de firma Voltman uit Aalten. Voltman heeft jarenlange ervaring in het produceren van melktanks. De wagens worden op hetzelfde onderstel gebouwd als de mengdoseerwagens van Sieplo. Er zijn twee types leverbaar, beide verkrijgbaar in groottes van 600 en 1000 liter tankinhoud. De mengdoseerwagen is uitsluitend geschikt voor het doseren van de melk (alleen met roersysteem), de melkmengwagen ook voor secuur mengen en wegen van melk.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    16° / 11°
    70 %
  • Donderdag
    18° / 12°
    20 %
  • Vrijdag
    19° / 12°
    50 %
Meer weer