Brabant+presenteert+nieuwe+coalitie+met+FvD
Nieuws

Brabant presenteert nieuwe coalitie met FvD

VVD, Forum voor Democratie, CDA en Lokaal Brabant presenteren op 7 mei hun nieuwe coalitieakkoord voor de provincie Noord-Brabant. Een week later tijdens de Statenvergadering op 15 mei willen de coalitiepartijen het nieuwe college installeren.

De nieuwe coalitie kan van start gaan nu het CDA haar leden heeft geraadpleegd en een krappe meerderheid (56%) een samenwerking met Forum voor Democratie (FvD) goedkeurt. Aan de online ledenpeiling van het CDA namen 816 Brabantse CDA-leden deel. De meningen binnen de partij zijn sterk verdeeld. Leden konden op een schaal van 1 tot 10 aangeven in hoeverre ze een coalitie met FvD zien zitten. 247 CDA’ers gaven het cijfer 1, 219 partijleden geven een 10.

CDA-partijvoorzitter Inge van Dijk ziet het CDA als een middenpartij, waarbinnen ruimte en respect moet zijn voor verschil van inzicht en opvattingen. "Om die reden geven wij als bestuur aan de fractie het advies mee om alléén samen te werken als de inhoud van het coalitieakkoord en de kandidaat-gedeputeerden staan als een huis, en om meteen na het uitkomen van het coalitieakkoord met de leden in gesprek te gaan."

Voor veehouders biedt de coalitie kansen. De partijen willen dat de investeringen in milieuvriendelijke stallen meer aansluit bij het landelijke beleid waardoor veehouders waarschijnlijk meer tijd zullen krijgen om aan hun verplichtingen te voldoen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    23° / 12°
    0 %
  • Donderdag
    24° / 13°
    0 %
  • Vrijdag
    23° / 12°
    0 %
Meer weer