%26lsquo%3BIedere+kalverhouder+lid+van+VVK%26rsquo%3B
Nieuws

‘Iedere kalverhouder lid van VVK’

Een vereniging waar iedere kalverhouder lid van is. Dat is het wensbeeld van VVK, zegt voorzitter Hans Luijerink.

De rosékalverhouder uit Overdinkel (Ov) vindt het belangrijk dat kalverhouders samen optrekken. Dat geldt zeker in deze coronatijd - nu de toekomst voor velen onzeker is - maar ook als zich geen crisis voordoet, vindt hij het belangrijk om een vereniging te vormen voor alle kalverhouders. “We zijn een kleine sector met daar omheen enkele grote bedrijven in de periferie. Het is belangrijk om alle meningen en geluiden op te pikken en serieus te nemen.”

Volgens Luijerink zal het nooit gebeuren dat beleidsmakers het voor iedereen altijd goed doen, dat is een utopie. Het algemene belang en de toekomst van de sector zullen bij bestuurders het zwaarst wegen, stelt hij. “Maar het is wel goed om alle meningen te kennen en kalverhouders de mogelijkheid te bieden hun mening te ventileren. Daarom stellen we onze vereniging open voor alle kalverhouders: LTO-lid of geen LTO-lid, klein of groot, iedereen mag, nee moet eigenlijk, lid worden van VVK.”

Luijerink zegt niet op de stoel te willen zitten van de LTO-vakgroep. “Die doen heel goede dingen voor de sector, met een goede voorzitter en goed bestuur, waarmee we prima samenwerken. Wel willen we de stem van de kalverhouders laten horen. Daarom is het belangrijk om samen op te trekken. We moeten het met elkaar zien te rooien: kalverhouders, bedrijven in de periferie en bestuurders.”

Als vereniging is VVK er primair voor kalverhouders. Die nieuwe leden betalen het eerste jaar voor een lidmaatschap 90 euro. Hiervoor krijgen ze vakblad De Kalverhouder in de bus, worden er regionale vaktechnische bijeenkomsten gehouden en is er een jaarlijkse regionale barbecue. Belangstellenden uit de kalversector kunnen lid worden voor 100 euro per jaar.

Luijerink: “Als onafhankelijke vereniging van kalverhouders, willen wij met een breed draagvlak dé spil vormen tussen kalverhouder, bedrijfsleven en alle betrokkenen in de keten. We nodigen daarom alle kalverhouders en geïnteresseerden uit om lid te worden.”

Nog geen VVK-lid? Meld je dan aan via info@dekalverhouder.nl of via 0653-964946. Vermeld naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

Lees meer over de VVK >>

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
Meer weer