Voorschot+GLB+verhoogd+en+vervroegd+uitbetaald+
Nieuws

Voorschot GLB verhoogd en vervroegd uitbetaald

De Europese Commissie wil bestaande EU-fondsen maximaal inzetten om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

Dit houdt in dat de voorschotten op de directe GLB-betalingen worden verhoogd en vervroegd uitbetaald. Ook gaat de EU soepel om met de eisen en deadlines die gesteld worden voor bepaalde regelingen.

De voorstellen van de Europese Commissie komen overeen met de wensen die landbouwminister Carola Schouten en andere lidstaten vorige week naar voren brachten in het gezamenlijke overleg van de EU-landbouwministers. De verdere uitwerking van de genoemde maatregelen volgt binnen afzienbare tijd.

Bovendien gaat de Europese Commissie leningen verstrekken aan lidstaten om massale ontslagen te voorkomen. Volgens EC-voorzitter Ursula von der Leyen kan de EU 100 miljard euro lenen op de kapitaalmarkt omdat de lidstaten voor 25 miljard euro garant staan. Het geld wordt doorgeleend aan lidstaten. Bedrijven en zelfstandigen kunnen hiermee werktijdverkorting aanvragen of tijdelijke werkloosheid financieren.

Von der Leyen wil lidstaten een snelle toegang verschaffen tot de fondsen zodat ze op korte termijn kunnen worden ingezet om de gevolgen voor de landbouw op te vangen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
  • Maandag
    20° / 15°
    70 %
Meer weer