Belgische+slachterij+VanDrie+in+opspraak
Nieuws

Belgische slachterij VanDrie in opspraak

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft beelden naar buiten gebracht van de VanDrie slachterij in Hasselt (B) waarbij het personeel niet volgens de regels omgaat met de kalveren. VanDrie België veroordeelt de schending van het dierenwelzijn in de eigen slachterij.

Op de beelden is te zien hoe dieren met veeprikkers worden aangespoord en dat er mishandeling plaatsvindt. De beelden zijn in augustus 2018 gemaakt via het plaatsen van verborgen camera's. Animal Rights wijst er op dat het slachten niet conform de regels gebeurt. Het gebruik van apparaten die elektrische schokken toedienen moet zoveel mogelijk vermeden worden en schokken mogen niet langer dan één seconde duren.

Ook mogen dieren niet geslagen en geschopt worden en niet aan de oren vooruit getrokken worden. Hoewel de getoonde beelden zijn geselecteerd uit een lange reeks, is hetgeen te zien is op de compilatie in strijd met de regels. Animal Rights spreekt van schokkende beelden en roept de Vlaamse overheid op het slachthuis per direct te sluiten.

VanDrie België bevestigt dat de beelden van Animal Rights inbreuken vertonen op het dierenwelzijn in de Hasseltse vestiging: 'VanDrie België neemt dierenwelzijn en het respecteren van de wetgeving zeer ernstig en veroordeelt met klem de inbreuken die op de video te zien zijn'.

VanDrie België start een intern onderzoek naar de beelden en zal later communiceren over welke stappen er genomen worden om inbreuken naar dierenwelzijn in de toekomst te stoppen. Naast het intern onderzoek zal VanDrie België ook nauw samenwerken met de autoriteiten zoals het FAVV om deze situatie op te lossen en in de toekomst te voorkomen.

Het slachthuis zal overigens over enkele jaren niet meer op deze locatie aanwezig zijn. Omdat in de omgeving veel woningen staan, verloopt de uitbatingsvergunning in 2020.

De video is te zien op de website van Animal Rights.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 13°
    20 %
  • Zondag
    17° / 11°
    5 %
  • Maandag
    15° / 11°
    90 %
Meer weer