
Blank kalfsvlees heeft het moeilijk
Een gebrek aan kopers én verkopers die hun waar tegen lagere prijzen aanbieden, zorgen voor een dalende trend. Het blank kalfsvlees heeft het moeilijker dan het rosékalfsvlees.
Een teruglopende vraag, samen met vleesonderdelen (voorvlees en organen) die goedkoper worden, hebben een stevige grip op de prijs gekregen. Met een gemiddelde prijs van 7 euro is er deze week 10 cent van het blank kalfsvlees afgegaan. Hoewel de markt hoopt dat de notering niet verder daalt in verband met de hoge kostprijs, is er een grote kans dat het blank kalfsvlees komende weken toch onder de 7 euro duikt.
Rosés houden beter stand
Het rosékalfsvlees houdt beter stand. Oud rosé levert voor levering week 17 2 cent per kg in en komt op 6,30. Jong rosé wordt 5 cent goedkoper en komt op 6,27 (spreiding 6,25 tot max 6,30). In deze dalende markt neemt het aanbod toe: kalverhouders willen nu verkopen omdat ze bang zijn de komende weken minder te krijgen voor hun dieren.
Eind stijging starters nog niet in zicht
Starters zijn wederom duurder geworden (+8 euro) en zitten op 535 tot 545 euro per stuk. Het aanbod is niet groot en omdat de starterbedrijven tien weken geleden hun dieren duur hebben ingekocht, blijven de starterprijzen ook stijgen. Het einde lijkt nog lang niet in zicht omdat de prijsstijging van de nuka's nog steeds doorloopt. Een koppel kalveren van gemiddeld 50 kg is deze week 5 euro duurder geworden en kost 400 euro per stuk. Koppels van 52 á 53 kg zitten al op 420 euro per stuk. Lichtere kalveren (43-47 kg) kosten vanaf 360 euro per stuk.
Lees ook
Meest gelezen
Agenda
-
Er zijn momenteel geen evenementen gepland