
Nog geen einde aan prijsstijgingen
Blank en rosékalfsvlees zetten hun opmars verder door. Ook deze week zijn de marktberichten louter positief. En lijkt geen einde te komen aan de prijsstijgingen.
De blanke kalveren zijn deze week 5 cent per kg duurder geworden, ondanks dat de hoofdprijs niet meer betaald wordt voor het voorvlees en de organen. De prijsstijging wordt ingegeven door een goede vraag in de opmaat naar Pasen en het einde van de Ramadan. Wat rest is de vraag hoe de prijs zich na Pasen ontwikkelt. In het verleden was dit het kantelpunt naar meer zomerse (en dus lagere) prijsniveaus. Met de huidige tekorten in het kalfs- en rundvleessegment zijn de marktdeskundigen hiervoor echter niet bang.
Verschil jong en oud mag niet groot zijn
Het rosékalfsvlees stijgt ook verder door. Oud rosé brengt voor levering komende week (wk 13) 6,42 tot 6,45 euro per kg op. Een stijging van bijna 10 cent. Er zijn weinig koppels voorhanden, dus daar wordt om gestreden. Door deze stijging betalen slachterijen ook meer voor jong rosé. Want als het verschil te groot wordt tussen jong en oud worden de jonge rosés doorgehouden naar oud en komen er te weinig koppels jong rosé beschikbaar voor slachterijen. Prijzen voor jong rosé liggen tussen de 6,40 en 6,45 euro per kg.
Starters gaan nog flink duurder worden
Starters zijn ook 10 euro per stuk duurder geworden. Prijzen liggen tussen de 470 en 480 per stuk, al worden er ook hogere prijzen betaald. Het einde van de prijsstijgingen is hier nog lang niet in zicht. Sinds eind januari zijn de nuka's 100 euro duurder geworden. Deze verhoging zal zich (voor een groot deel) gaan vertalen in de starterprijzen. De jonge kalveren zijn minimaal 10 euro per stuk duurder geworden. Het aanbod is niet groot. Vanuit Ierland komen er wel kalveren, maar onvoldoende om druk uit te kunnen oefenen op de prijzen hier.
Lees ook
Meest gelezen
Agenda
-
Er zijn momenteel geen evenementen gepland