Ook+laatste+fietstocht+drukbezocht
Video

Ook laatste fietstocht drukbezocht

Ook de laatste van de drie fietstochten van Kijken bij de Boer in de Gelderse Vallei is drukbezocht. Bijna tweeduizend deelnemers hebben meegedaan aan het rondje rondom Barneveld.

Op woensdag 24 en 31 juli werden de fietstochten gehouden rondom Ede en Woudenberg. "In Woudenberg waren we al enkele jaren niet meer geweest", zegt voorzitter Gert van de Bor. "Daar hadden we dit jaar ook meer dan duizend deelnemers, een hele mooie opkomst." In Ede deden achthonderd fietsers mee. In totaal hebben bijna vierduizend fietsers meegedaan aan het initiatief.

Veel onduidelijkheid
Familie van de Vendel uit Renswoude heeft haar bedrijf op 31 juli opengesteld. Ze merken dat er veel onduidelijkheid is over de kalverhouderij. Daarom laten ze graag zien wat de kalverhouderij inhoudt, wat de dagelijkse werkzaamheden zijn en hoe ze de kalveren verzorgen.
Bij de fietstocht van 7 augustus in Barneveld hebben de deelnemers het bedrijf van de familie Brouwer bezocht. Haar stal uit 2017 is gebouwd volgens de richtlijnen van de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) waardoor er veel daglicht is en kalveren in relatief grote groepen leven.

Trots op resultaat
Voorzitter Van de Bor is trots op het resultaat van dit jaar. Ook het presentje dat de deelnemers meekrijgen, vindt gretig aftrek. Vorig jaar kregen de fietsers een bidon met daarop de tekst 'Trots op de boer'. "Die waren erg gewild." Dit jaar krijgen de deelnemers een pet met daarop dezelfde tekst. "Als ik al die fietsers langs zie komen met die pet...Daar krijg ik het warm van. Mensen hebben veel waardering voor de boeren. Dat lees je niet in de krant, maar hier voel je dat wel. Dat is echt een opkikker."

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
  • Maandag
    20° / 15°
    70 %
Meer weer