Een+derde+stroombehoefte+De+Heus+van+wind+op+zee
Nieuws

Een derde stroombehoefte De Heus van wind op zee

De Heus heeft een langdurig stroomcontract afgesloten met Eneco om groene stroom af te nemen van het ecologische windpark Ecowende. Dit nieuwe windmolenpark op zee wordt binnenkort voor de kust van IJmuiden gebouwd.

Vanaf 2027 wordt hiermee een derde van de stroombehoefte van De Heus afgedekt met windenergie van zee. Het langjarige contract is mogelijk gemaakt door de samenwerking van het veevoerbedrijf met Eneco, Scholt Energy en Rabobank. Hiervoor heeft het bedrijf een nieuw garantieproduct afgesloten bij Rabobank waardoor het langdurig verzekerd is van groene stroom.

Energieneutrale bedrijfsvoering
In lijn met het Klimaatakkoord van Parijs streeft De Heus naar een energieneutrale bedrijfsvoering in 2050. Als tussenstap wil het bedrijf in 2030 de CO2-uitstoot van de complete bedrijfsvoering met 42 procent verminderen ten opzichte van het referentiejaar 2022. Duurzaamheidsmanager Eline Vervoorn van De Heus geeft aan blij te zijn "dat we door het afnemen van de stroom van dit windpark een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere energievoorziening."

Windpark Ecowende is een windmolenpark dat zoveel mogelijk in harmonie met de natuur wordt gebouwd. Zo wordt de ashoogte verhoogd zodat de turbinebladen hoger komen dan de vlieghoogte van een aantal zeevogels. Daarnaast worden er maatregelen genomen om het geluid in de fundering en van de molens zelf te verminderen waardoor vissen minder verstoord worden. Ook worden er maatregelen genomen om de zeebodem te beschermen tegen erosie.

Belangrijke mijlpaal
Volgens Vervoorn zal het energiecontract helpen om de productieprocessen van het bedrijf verder te verduurzamen: “Het is een belangrijke mijlpaal in de voortdurende inzet van ons familiebedrijf om bij te dragen aan een duurzamere toekomst.”


Foto Pixabay Tho-Ge

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 13°
    20 %
  • Zondag
    17° / 11°
    5 %
  • Maandag
    15° / 11°
    90 %
Meer weer