Samenwerking+met+Vitelia+opmaat+voor+verdere+groei+ABZ+Diervoeding
Nieuws

Samenwerking met Vitelia opmaat voor verdere groei ABZ Diervoeding

Met de strategische samenwerking tussen ABZ Diervoeding en de Limburgse coöperatie Vitelia, streeft de coöperatie uit Nijkerk naar een verdere groei van de afzet van mengvoer op de Nederlandse markt.

De twee coöperaties gaan per 3 juni 2024 samenwerken. De intentie is om na deze periode te onderzoeken of een volledig samengaan van de twee coöperaties voordelen voor de aangesloten leden biedt. Daarom wordt het bedrijfsproces om te komen tot samenwerking zorgvuldig ingericht, aldus de bedrijven. De gezamenlijke afzet van beide coöperaties bedraagt 1,3 miljoen ton mengvoer. Dit zou betekenen dat het bedrijf het vierde grootste mengvoerbedrijf wordt in de Nederlandse markt.

Eerdere fusies
In 2022 fuseerden ABZ Diervoeding met De Samenwerking en Bosgoed Diervoeders. Recentelijker, april dit jaar, werd De Valk Wekerom ingelijfd na een intensieve samenwerking van ruim een jaar. De nieuwe combinatie heeft een landelijke dekking, maakt gebruik van tien moderne voerfabrieken, twee op- en overslag locaties en is ook sterk vertegenwoordigd in de plantaardige sector.

Vitelia heeft ABZ Diervoeding zelf benaderd voor een strategische samenwerking. Ondanks dat ABZ Diervoeding recent de fusie met De Valk Wekerom heeft afgerond en midden in een integratieproces zit, zien beide coöperaties strategische voordelen voor hun leden. Samenwerken is volgens beide bedrijven noodzakelijk, om een goede positie te behouden in de huidige markt die ze 'uitdagend' noemen.

Vitelia is sterk vertegenwoordigd in de driehoek Nijmegen, Eindhoven, Roermond; een regio waar ABZ Diervoeding als landelijke speler minder aanwezig is. Daarnaast is Vitelia sterk vertegenwoordigd in de plantaardige en sierteeltsector, waaronder de boomkwekerij, vanuit de locaties Lottum en Hazerswoude-Dorp.

Uitgebreider assortiment
Beide coöperaties onderschrijven het strategische belang van samenwerken en het behoud van een regionale herkenbaarheid. De slogan van ABZ (‘het beste dichtbij’) is daarom voor beide partijen essentieel om de samenwerking succesvol te maken, stellen de coöperaties. Ook wordt het assortiment nog uitgebreider en zullen de bedrijfsprocessen op elkaar afgestemd gaan worden.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    21° / 11°
    10 %
  • Dinsdag
    25° / 15°
    20 %
  • Woensdag
    22° / 17°
    85 %
Meer weer