Ros%C3%A9afzet+helpt+Voergroep+Zuid+aan+forse+groei
Nieuws

Roséafzet helpt Voergroep Zuid aan forse groei

In een krimpende voermarkt heeft Voergroep Zuid over 2023 7 procent meer voer verkocht. Ongeveer 2,5 procent van die groei komt door de overname van de rosé- en vleesveeactiviteiten van Veevoeder Van der Steijn. De overige groei is autonoom over alle diersectoren.

Voergroep Zuid nam per 1 januari 2023 de rosé- en vleesveeactiviteiten van Van der Steijn over en groeide daarmee naar een marktaandeel van 25 procent in de rosésector in Zuid-Nederland.

Groei in alle sectoren
De totale omzet van Voergroep Zuid groeide in 2023 naar 781.000 ton. Zowel in de varkenshouderij (+3%), pluimveehouderij (+15%), rundveehouderij (+43%, inclusief rosé) als geitenhouderij (2%), liet het bedrijf een stijging zien.

Voergroep Zuid is niet het enige middelgrote mengvoerbedrijf dat weet te groeien in een krimpmarkt. Ook middelgrote collega-bedrijven zoals ABZ De Samenwerking, AgruniekRijnvallei (AR) en Fuite (allemaal met een omzet rondom de 800.000 ton) zien de laatste jaren hun afzet toenemen. Grote spelers in de markt zoals Agrifirm en ForFarmers verliezen juist tonnages.

Dicht bij klanten
Volgens marketing- en communicatiemanager Mathee Kamp staat Voergroep Zuid als middelgroot voerbedrijf dicht bij haar klanten: “De basis hiervoor is topprestaties leveren in de stal. Daar verdienen onze leden hun geld.” Directeur Ronald Van de Ven constateert dat consolidatie en groei in de diverse veesectoren nodig is om de bezettingsgraad in de fabrieken hoog te houden om zo “tegen een scherpe kostprijs topkwaliteit voer te produceren”.

Loyale leden van Voergroep Zuid kunnen in het eerste kwartaal van 2024 een nabetaling tegemoet zien van 1 miljoen euro.

Agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  5° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
Meer weer