Klopman+neemt+verhuuractiviteiten+Mechiel+Schakel+over
Nieuws

Klopman neemt verhuuractiviteiten Mechiel Schakel over

Per 1 februari 2024 neemt kalverhouder Arjan Klopman uit Grubbenvorst (L) de verhuuractiviteiten over van Mechiel Schakel uit Holten (Ov).

Schakel heeft een eigen emmerwasser ontwikkeld die hij verhuurt aan andere kalverhouders. Daarnaast verhuurt hij meerdere melktaxi's. Omdat de activiteiten steeds meer tijd in beslag nemen, zijn ze voor hem niet meer te combineren met zijn kalverhouderij.

Klopman neemt de volledige verhuuractiviteiten over en zal het assortiment verder verbreden. De eerste nieuwe installatie die de Limburgse kalverhouder aanbiedt, betreft een ruwvoerwagen die geschikt is voor smalle gangen. Deze smalle wagen kan over de uitgeklapte emmers ruwvoer voeren in de trog, in zeer kleine porties. Kalverhouders hoeven zo bij de opstart niet meer met een handemmer langs de hokken te lopen met het uitgeklapte emmerrek.

50 centimeter
De omgebouwde Vliebo-kar is 50 centimeter breed. "Je kunt er heel schoon mee werken en door de kleine porties vreten de kalveren het ruwvoer mooi op", zegt Klopman. "Rugpijn is verleden tijd en de kans op stoflongen neemt ook af." Met de voerkar kunnen duizend kalveren per half uur gevoerd worden. De prijs is 175 euro per week. In combinatie met de huur van een melktaxi is het totale bedrag 400 euro per week bij een minimale afname van twee weken.

Emmerwasser
De emmerwasser kan driehonderd emmers per uur wassen en kost 300 euro per dag. Dat is exclusief het gebruik van diesel maar wel inclusief brengen en halen. Het assortiment van Klopman bevat verder vijf melktaxi's (van 350 liter, 600 liter en 1.000 liter) en een Milkway die aan te sluiten is op het eigen handvoersysteem. Klopman: "Ik wil een assortiment aanbieden waarmee ook het werk op kleinere bedrijven verlicht wordt. Voor hen is huren financieel interessant omdat de apparatuur niet de volledige ronde nodig is."

Agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  5° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
Meer weer