Pali+Group+stoot+slachtactiviteiten+varkens+af
Nieuws

Pali Group stoot slachtactiviteiten varkens af

Pali Group stopt met het slachten van varkens in de eigen slachterij in Geldrop vanwege beperkingen in de vergunning en onvoldoende mogelijkheden om verder te groeien.

De varkens zullen vanaf 1 april 2024 geslacht worden bij Compaxo in Zevenaar waarmee het vleesbedrijf uit Den Bosch al ruim twintig jaar samenwerkt op het gebied van vleesvarkens en varkensvlees. Een gedeelte van het varkensvlees dat bij Compaxo wordt geslacht, zal verder verwerkt worden bij Pali Meat in Oss.

Door de beperkte mogelijkheden in Geldrop, lukt het Pali Group niet om de kosten-efficiëntie te verbeteren en klanten ook richting de toekomst een juiste marktprijs te kunnen blijven bieden. De keuze is daarom gevallen op het intensiveren van de bestaande samenwerking met Compaxo.

Compaxo Groep heeft al geruime tijd de wens om haar activiteiten in Zevenaar verder uit te breiden. Met de overname van de slachtactiviteiten kan Compaxo haar doelstellingen realiseren en de onlangs gerealiseerde nieuwbouw beter benutten. Omtrent de aanvoer van vleesvarkens blijft Compaxo werken zoals het nu al doet.

Beide bedrijven hebben een verzoek ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) voor goedkeuring van deze samenwerking.

Gemeente Geldrop gaat met Pali Group in overleg over aankoop van de panden aan het Industriepark, dat midden tussen enkele woonwijken ligt. De omgeving heeft al jaren last van stankoverlast. Als het aan de gemeente ligt, komen er kantoorpanden op het terrein.

Agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer