Van Rooi neemt slachterij Tomassen over
Van Rooi Group neemt rundveeslachterij Tomassen uit Someren over. Van Rooi Group slacht in Helmond varkens en heeft in Someren een rundveeslachterij en uitbeenderij. Met de overname van de plaatsgenoot breidt Van Rooi Group haar activiteiten in de rundveeketen verder uit.
Het vleesbedrijf liet al runderen slachten bij Tomassen waardoor de overname niet geheel onverwacht komt.
Van Rooi Group - dat wekelijks ook enkele honderden rosés slacht - heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Van varkenshandelaar met een eigen exportverzamelplaats groeide het bedrijf vanaf 1995 met de aankoop van een varkensslachterij en later (in 2006) met nieuwbouw in Helmond. Ook werden vleesverwerkers overgenomen zodat het bedrijf de gehele keten van varkensvlees in beheer heeft. Met 11.000 slachtingen per dag is de varkenstak het grootste onderdeel van het bedrijf.
Na het slachten wordt het varkensvlees verwerkt, geportioneerd en klaargemaakt voor retail, industrie en export. De overname van Tomassen past in de strategie van het bedrijf om ook de rundvleesverwerking verder te professionaliseren: “Nu de slachterij van Mike en Dennis Tomassen tot onze groep toetreedt, hebben we ook binnen de rundvleesketen alles in eigen hand,” geeft directeur Marc van Rooi aan.
Van Rooi Group brengt sinds 2015 onder de naam ProViande rund- en kalfsvlees op de markt. Dit vlees wordt op de locatie in Someren uitgebeend en verwerkt voor binnen en buitenland. Om varkens-, rund- en kalfsvlees als totaalpakket aan te bieden is de locatie uitgebreid met nieuwe snijlijnen en machines waarmee de capaciteit is verhoogd. ProViande is naast het verwerken van stieren en kalveren ook gestart met de verwerking van Nederlandse melkkoeien, voornamelijk dubbeldoelkoeien.
Lees ook
Meest gelezen
Agenda
-
Er zijn momenteel geen evenementen gepland