'Voerkwaliteit bepalend voor minder antibiotica'
Door de voeding van kalveren minder op kostprijs te richten en meer op kwaliteit, kan het antibioticagebruik flink naar beneden gebracht worden.
Dat vinden deelnemers aan de peiling op deze website. Op de vraag 'op welk terrein kan de kalversector volgens u een grote stap voorwaarts zetten bij de vermindering van het gebruik van antibiotica' gaf 35 procent aan dat de voerkwaliteit hieraan kan bijdragen. 29 procent denkt dat nog meer aandacht en zorg (waaronder biest) op het melkveebedrijf bijdraagt aan sterke kalveren en dus een lager antibioticagebruik.
Voeding minder op kostprijs richten en meer aandacht voor het kalf op het melkveebedrijf, springen met kop en schouder uit boven de andere items die volgens de deelnemers aan de enquête een bijdrage kunnen leveren aan een lager antibioticagebruik: stalklimaat (13%), vaccinaties (12%), korter transport (7%), kleinere afdelingen/meer ruimte per dier (5%).
Meest gelezen
Agenda
-
Er zijn momenteel geen evenementen gepland