Meerdere+Europese+landen+willen+opslag+kalfsvlees
Nieuws

Meerdere Europese landen willen opslag kalfsvlees

Slachterij- en vleesorganisaties in Frankrijk, Italië, België en Nederland gaan in Brussel pleiten voor particuliere opslag van kalfsvlees.

De lage prijzen van kalfsvlees, als gevolg van de coronacrisis nopen slachterijen tot minder slachtingen. Het gevolg hiervan is dat de dieren op de kalverbedrijven blijven staan en er waardedaling optreedt als de dieren ouder worden dan acht maanden en in de categorie oud rosé terechtkomen. Ook melkveehouders zijn er bij gebaat als het aantal slachtingen op peil blijft. Zij kunnen hun jonge kalveren blijven afzetten.

Door in Brussel te pleiten voor een particuliere opslag raken de processen in de keten niet verstoord. Met de tijdelijke steunmaatregel kan een gedeelte van het waardeverlies van vers naar ingevroren vlees vergoedt worden alsmede de opslag- en vrieskosten die hiermee gemoeid zijn. Volgens Frans van Dongen, lobbyist bij vleeskoepel COV, is dit een goede manier om deze moeilijke periode te overbruggen.

Bij de vraag naar een tijdelijke steunmaatregel trekt het COV samen op met slacht- en vleesorganisaties in Frankrijk, Italië en België. Ook rund- en lamsvlees zouden baat hebben bij een periodieke opslag omdat dit vlees, evenals kalfsvlees, veel in de horeca verkocht wordt.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    24° / 12°
    10 %
  • Zondag
    22° / 12°
    40 %
  • Maandag
    20° / 15°
    70 %
Meer weer