Annie van Dam, kalverhouder en eigenaar van beleefboerderij De Zomerschuur in Burgum heeft een kookboek gemaakt. Hiervoor kreeg ze zaterdag 9 november 2019 een ‘gouden kalf’.
Het kookboek gaat volgens Van Dam over ‘echt eten’ met daarin alleen recepten met kalfsvlees. “Zonder pakjes en zakjes, gezond, zo van de boer.†Kalfsvlees is volgens de schrijfster uit zichzelf al smakelijk en behoeft weinig toevoeging. “Het vlees is mals, goed verteerbaar en heeft een laag vetgehalte.†Van Dam heeft op het erf ook een automaat waar bezoekers kalfsvlees kunnen kopen.
Met het kookboek gaat Van Dam terug naar de basis: puur en gezond genieten van gerechten met alleen natuurlijke ingrediënten waarin kalfsvlees de hoofdrol speelt. Dankzij de duidelijke uitleg kan iedere gezonde thuiskok direct aan de slag met kalfsvleesrecepten.
Het eerste exemplaar werd zaterdag uitgereikt door de Friese tv-kok Reitse Spanninga. Behalve het kookboek kreeg Annie van Dam een gouden kalf aangeboden. “Een mooi beeld met een ‘knipoogje’ naar de filmindustrieâ€, zegt Spanninga. Het kookboek is vanaf half december 2019 te koop.
Lees ook
Meest gelezen
Agenda
-
Er zijn momenteel geen evenementen gepland