VanDrie+onderneemt+actie+in+slachterij+Hasselt
Nieuws

VanDrie onderneemt actie in slachterij Hasselt

VanDrie België heeft haar slachtprogramma van maandag 17 december stopgezet om samen met betrokken autoriteiten intensieve evaluatie en verbetering toe te passen. Aan eventueel verder onderzoek vanuit de Belgische autoriteiten verleent VanDrie België alle medewerking.

Op 14 december 2018 heeft de organisatie Animal Rights beelden openbaar gemaakt die zijn opgenomen bij de VanDrie slachterij in Hasselt. De beelden vertonen inbreuken op dierenwelzijn. De VanDrie Group betreurt de situatie zeer. 'Wij vereisen van onze bedrijven en haar medewerkers dat dierenwelzijn te allen tijde wordt geborgd. Als wij kijken naar de beelden zien we dit uitgangspunt niet terug. Dierenleed is aangrijpend en de maatschappelijke verontwaardiging begrijpen wij. Wij zijn zelf ook erg ontdaan', laat het bedrijf in een verklaring weten.

Op de Nederlandse VanDrie kalverslachterijen is continu controle van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aanwezig. Daarnaast is er ook permanent cameratoezicht. De NVWA kan deze beelden inzien. De NVWA publiceert per half jaar controle- en inspectiegegevens van alle grote roodvleesslachterijen in Nederland in een naleefmonitor roodvleesslachthuizen. VanDrie Group publiceert de gegevens van haar Nederlandse slachterijen op de eigen website.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 13°
    20 %
  • Zondag
    17° / 11°
    5 %
  • Maandag
    15° / 11°
    90 %
Meer weer