Stem+op+het+Beste+Idee+van+2018%21
Nieuws

Stem op het Beste Idee van 2018!

Ook dit jaar organiseert vakblad De Kalverhouder het Beste Idee: een wedstrijd waarin de redactie op zoek gaat naar het beste idee voor de kalverhouderij in het jaar 2018.

Vanaf 15 december tot 27 december 2018 kan er gestemd worden op vier genomineerden. Ga hiervoor naar de pagina peilingen. Op vrijdag 28 december wordt de winnaar bekend gemaakt. Het idee met de meeste stemmen wint de competitie en ontvangt, naast de nodige publiciteit, een mooi aandenken. De nominaties zijn:

Vierseizoenen ventilatiedeur

Rosékalverhouder Dirk de Bont heeft een vierseizoenen ventilatiedeur ontwikkeld voor kalverstallen. De deur heeft een verstelbare winddrukkap voor het uitsluiten van windinvloeden. In verband met arbeidsgemak is de winddrukkap verbonden aan de lameldeur. Het voeren van kalveren kost zo geen extra tijd. Met uitneembaar windbreekgaas kan de luchtsnelheid van de binnenkomende lucht beperkt worden. Tot slot is het mogelijk om ’s zomers nevelkoeling toe te passen.

Leermodule Eveal

Met de e-learningmodule Eveal ontwikkelen kalverhouders meer inzicht in kalvergezondheid waardoor ze betere analyses kunnen maken en sneller de juiste beslissing kunnen nemen op het gebied van kalvergezondheid. Uiteindelijk leidt de leermodule tot persoonlijke groei van de kalverhouder, een hoger bedrijfsrendement en een duurzamere kalverhouderij. Het programma bestaat uit een e-learning (online) en regionale studiebijeenkomsten. De eerste module (‘het gezonde kalf’) is sinds kort beschikbaar. Het project wordt ondersteund door DAP Thewi, LTO Nederland en Universiteit van Utrecht.

Coöperatie Duurzame Energieketen Baronie (CDEB)

Na een voorzichtige start in 2016 en de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst eind 2017 met de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen is de Coöperatie Duurzame Energieketen Baronie (CDEB) in 2018 tot bloei gekomen. CDEB realiseert duurzame lokale energieproductie en verzamelt lokale houtige biomassa uit teelt, natuur en landschap dat dient als brandstof voor biomassaketels bij lokale kalverhouders. Met deze activiteiten wordt een bijdrage geleverd aan de regionale natuur, een duurzame energieproductie en reductie van de uitstoot van CO2.

AgriCare Car

AgriCare Car is een product van de Student Company. Vijf studenten van de Aeres Hogeschool in Dronten werken hierin samen. De groep ervaart dat het controleren van kalveren beter kan. Kalverhouders doen de gezondheidscontrole met een zelfgemaakte kar omdat er geen universele medicijnkar te koop is. Volgens de studenten is er behoefte aan een medicijnkar met een verstelbare indeling om diverse medicijnen in te kunnen plaatsen. Ook moet de kar makkelijk schoon te maken zijn en voorzien van zwenkwielen. Aan de realisatie van een prototype wordt op dit moment gewerkt.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 13°
    20 %
  • Zondag
    17° / 11°
    5 %
  • Maandag
    15° / 11°
    90 %
Meer weer