
Kouwenhoven Vlees en Ameco gaan samenwerken
Kouwenhoven Vlees in Almere is een samenwerking aangegaan met Ameco uit Apeldoorn, onderdeel van VanDrie Group.
Het in 1969 opgerichte vleesbedrijf is gespecialiseerd in het luxe rundvleessegment. De kernactiviteit van Kouwenhoven Vlees is het verwerken van vrouwelijk rundvlees dat voornamelijk afkomstig is van Nederlandse veehouderijen. Het bedrijf richt zich met name op Blonde d'Aquitaine, Limousins, Verbeterd Roodbont en MRIJ. Na slachten in verschillende slachthuizen worden de runderen bij Kouwenhoven verder verwerkt naar wens van de klant. Kouwenhoven Vlees levert wereldwijd aan toeleveranciers in de horeca, retail en de snack- en vleeswarenindustrie.
Inspelen op klantwensen luxe segment
Met de samenwerking willen beide bedrijven nog beter inspelen op de klantwensen in het luxe vleessegment. Kouwenhoven Vlees kan daarbij gebruik gaan maken van de Europese afzetstructuur van Ameco. Daarnaast zijn er voor de vleesverwerker belangrijke voordelen te behalen bij de optimale verwaarding van het gehele karkas.
Voormalig buren in Amsterdam
Kouwenhoven Vlees en Ameco hebben een gezamenlijke geschiedenis in Amsterdam waar het buren waren. Vanwege de slechte bereikbaarheid van beide slachtlocaties in dit stadsdeel in het westen van Amsterdam, hebben de vleesbedrijven in 2017 de hoofdstad verlaten.
Foto ter illustratie
Lees ook
Meest gelezen
Agenda
-
Er zijn momenteel geen evenementen gepland