Werkbezoek+PVV+aan+ros%C3%A9kalverbedrijf
Nieuws

Werkbezoek PVV aan rosékalverbedrijf

Maandag 22 juli heeft Jeanet Nijhof, Tweede Kamerlid voor PVV en woordvoerder landbouw, een werkbezoek gebracht aan het rosékalverbedrijf van VVK-voorzitter Hans Luijerink.

Naast Nijhof (geboren en getogen Twentse) waren Jorrit Griesen (beleidsmedewerker Tweede Kamerfractie PVV), Teus Kreuger (voorzitter LTO-vakgroep Kalverhouderij) en Henk Bekman (secretaris SBK) aanwezig. “Het was een goed gesprek met van beide kanten een open blik”, zegt Hans Luijerink. “Als sector willen wij vooruit. Dan zullen er vanuit de overheid ook zaken gefaciliteerd moeten worden. Bijvoorbeeld emissiereductie en meer ruimte per dier. Beiden hebben ook consequenties voor de vergunningverlening.”

Gelijk speelveld
Ook het thema ‘gelijk speelveld’ kwam ter sprake. Luijerink: “De kalfsvleesmarkt is bij uitstek een Europese markt. Nationale koppen op Europese regels hebben direct gevolgen voor onze concurrentiepositie. Het is belangrijk om deze zaken te blijven benoemen richting Den Haag.” Naast een heldere boodschap richting de overheid ligt er volgens de VVK-voorzitter ook een taak voor banken om de transitie naar een nog duurzamere kalverhouderij te faciliteren.

Duurzaamheid als leidraad
Nijhof en Griesen waren onder de indruk van de mate van duurzaamheid, circulariteit, dierenwelzijn en diergezondheid op het bedrijf van Hans en Marloes Luijerink. Deze thema’s gelden als leidraad voor de dagelijkse bedrijfsvoering op het kalverbedrijf in Overdinkel. Volgens Griesen zijn de huidige situatie van de kalversector met alle kansen en bedreigingen goed besproken en hebben beide PVV’ers een beter beeld van de kalverhouderij gekregen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    16° / 13°
    65 %
  • Zondag
    17° / 11°
    50 %
  • Maandag
    15° / 14°
    70 %
Meer weer