Prijzen kalfsvlees verder omhoog
De vraag naar blank kalfsvlees neemt toe nu de vakanties in Zuid-Europa ten einde komen. Samen met het niet overdreven aanbod betekent dit een prijsstijging van 10 cent.
4,65 tot 4,70 euro per kg is 60 tot 70 cent meer dan er in 2018 en 2019 aan het einde van de zomer betaald werd voor blank kalfsvlees (het coronajaar 2020 laten we daarbij buiten beschouwing). De bevleesde rassen tikken na de stijging van deze week weer de 5 euro per kg aan.
Het huidige prijsniveau is een mooie opsteker, maar ook nodig gezien de hoge voerkosten. Voor leveringen vanaf week 37 gaat ook de hoge nukaprijs meespelen in de kostprijs. Voor zwartbonte vleeskalveren zijn aan het einde van het jaar prijzen nodig van ruim boven de 5 euro om alle kosten gedekt te krijgen.
Voor de rosékalveren geldt ook dat de aangeboden aantallen vlot afgezet kunnen worden. Jong rosé stijgt komende week naar een gemiddeld niveau van 3,80 euro per kg (3,77 tot 3,82). De meeste slachterijen betalen voor oud rosé een prijs van minimaal 3,60 euro per kg. 3,62 wordt hier en daar ook al betaald.
Starters stijgen door naar een niveau van 338 euro per stuk (335 tot 340). De jonge kalveren zijn deze week iets goedkoper geworden. Integraties blijven inzetten op een verdere daling.
Lees ook
Meest gelezen
Agenda
-
Er zijn momenteel geen evenementen gepland