Tegen de Waddenzee heeft de familie De Graaf een nieuwe kalverstal ontwikkeld voor 810 kalveren. De stal heeft drie afdelingen. De jonge kalveren komen in de middelste afdeling in babyboxen en na een paar weken in groepshokken. In de voerkeuken maakt De Graaf de melk aan. Zodra de kalveren volledig op ruw- en krachtvoer zitten verhuizen ze naar de buitenste afdelingen, waar ze blijven totdat ze slachtrijp zijn.
Om te voldoen aan de geur- en ammoniakregels heeft de stal een biologische combiluchtwasser. De verse lucht komt de beide buitenste afdelingen binnen via inlaatventielen in de zijgevels. In de middelste afdeling komt de verse lucht binnen via een luchtkanaal met een inlaatopening in de voorgevel van de stal.
Een elektrische CV-ketel zorgt voor verwarming en warm water. Vanwege de forse elektriciteitskosten kijken de ondernemers naar duurzame energieopwekking. In het plan is hiermee al rekening gehouden. De stal voldoet aan de Maatlat Duurzame Veehouderij.
Datum: zaterdag 14 december 2019
Tijd: 10.00 en 16.00 uur
Adres: ’t Skoar 2, Ternaard
Lees ook
Meest gelezen
Agenda
-
Er zijn momenteel geen evenementen gepland