Denkavit+stelt+extra+eisen+aan+leveranciers+kalveren
Nieuws

Denkavit stelt extra eisen aan leveranciers kalveren

Met de visie ‘Veal the difference’ wil Denkavit de kwaliteit van de aangevoerde jonge kalveren verder verbeteren.

Eén van de projecten binnen deze visie betreft een uitbreiding van de kwaliteitscriteria voor aangekochte jonge kalveren. Met leveranciers van kalveren wil Denkavit onder andere de afspraak maken dat alle jonge kalveren voldoende biest gedronken hebben. Via bloedtesten kan daarna gecontroleerd worden of kalveren biest hebben gehad.

“De komende tijd zullen wij aangekochte kalveren aan de hand van de criteria uitgebreider gaan monitoren”, zegt Gijs Eikelenboom van Denkavit. Terugkoppeling van deze informatie naar melkveehouders biedt de mogelijkheid om zowel de kwaliteit van de afgeleverde kalveren als de opfokkalveren te verbeteren.

Met het aanscherpen van de inkoopeisen wil Denkavit een aanjager zijn van vernieuwing en continue kwaliteitsverbetering in de keten. Volgens Eikelenboom is er voor alle partijen in de keten ruimte om extra rendement te maken door betere onderlinge afspraken te maken.

Binnen de nieuwe visie gaat Denkavit ook in enkele pilotgebieden bij grotere melkveebedrijven rechtstreeks kalveren ophalen voor haar integratie. Met melkveehouders en transportpartners maakt Denkavit concrete afspraken omtrent biestverstrekking en verzorging van deze kalveren.

Het doel is tweeledig: betere kalveren voor de mesterij en een hogere kalveropbrengst voor de melkveehouders. Wat die extra opbrengst is, is volgens Eikelenboom nu nog moeilijk te zeggen. "Kalveren die harder groeien brengen in ieder geval altijd meer geld op. Dat geldt zowel voor de verkochte kalveren als voor de eigen opfokkalveren."

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 5°
    10 %
  • Maandag
    15° / 10°
    90 %
  • Dinsdag
    15° / 12°
    90 %
Meer weer