Overijsselaars+vertienvoudigen+bedrijf
Nieuws

Overijsselaars vertienvoudigen bedrijf

Van 117 naar 1.200 startkalveren is een hele stap. Toch hebben Jeroen en Marleen Kosse uit Slagharen (Ov) geen enkele moeite met hun nieuwe bedrijfsopzet. “We doen alles voor goede resultaten.”

“Samen zetten we de schouders er onder en dan komt het goed”, zegt Jeroen. Zijn werk bij de loonwerker heeft hij opgezegd. Marleen zal regelmatig bijspringen als de kalveren jong zijn.

Meest opvallend aan de stal is het mestsysteem. Alleen onder de roosters is een ondiepe mestkelder gemaakt van 90 centimeter diep. Dwars onder het midden van de stal heeft hij een diepe put aangelegd van 2,50 meter diep. Via een handmatig te bedienen schuif, kan de kalverhouder de mest van één gang (160 kuub) in deze diepe afgesloten put opslaan. Na mixen laat Kosse een loonwerker de mest afvoeren. Voordeel van dit systeem is volgens de Overijsselaar dat het mixen van de mest geen invloed heeft op de stallucht. Het klimaat blijft altijd goed.

Jeroen geeft aan dat het lage uitvalpercentage van voorheen, 1,2 procent, ook zijn doel is voor de nieuwe stal. “De groep is wel groter, maar we doen alles voor goede resultaten. Zowel voor ons, als voor de contractgever.”

Lees het complete artikel in De Kalverhouder die zaterdag 17 december 2016 verschijnt.

Via deze schuif stroomt de mest in de afgesloten diepe put waar hij gemixt kan worden.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    21° / 11°
    10 %
  • Dinsdag
    26° / 15°
    20 %
  • Woensdag
    23° / 17°
    85 %
Meer weer