Per+1+januari+2017+gelden+extra+eisen+voor+bestrijding+van+ratten
Nieuws

Per 1 januari 2017 gelden extra eisen voor bestrijding van ratten

Per 1 januari 2017 gelden aanvullende eisen voor de bestrijding van ratten en muzien op het eigen bedrijf.

Sinds 1 juli 2015 heeft elke agrariër een bewijs van vakbekwaamheid nodig om rodenticiden te mogen toepassen bij het bestrijden van ratten en muizen op het eigen bedrijf. Vanaf 1 januari 2017 wordt deze verplichting uitgebreid met een certificeringsplicht voor het buitengebruik van rodenticiden. De certificering bestaat uit twee onderdelen: een vakbekwaamheidsbewijs KBA-GB (GB staat voor Gebruik Buiten) en een bedrijfscertificering.

Agrariërs zijn certificering plichtig indien zij knaagdierbestrijding op hun bedrijven in eigen beheer uitvoeren en daarbij de mogelijkheid willen behouden om ook buiten gebouwen en voedselopslagplaatsen rodenticiden in te zetten. Voor inzet van middelen binnen gebouwen blijft het hebben van een KBA certificaat voldoende. De certificeringsplicht geldt ook voor professionele knaagdierbestrijders.

Aanleiding voor de certificeringsplicht zijn aanvullende eisen die het Ctgb heeft gesteld om te voorkomen dat niet-doelwit organismen sterven als gevolg van de bestrijding. Meer informatie over de aanvullende eisen vindt u op de website van LTO Nederland.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    18° / 11°
    70 %
  • Dinsdag
    18° / 12°
    70 %
Meer weer