Kalfvolgsysteem+per+maart+2017+operationeel
Nieuws

Kalfvolgsysteem per maart 2017 operationeel

Het Kalfvolgsysteem is niet per 1 januari operationeel maar per maart 2017.

Het kalfvolgsysteem is een database waarin alle informatie van kalveren komt te staan: vanaf de melkveehouder tot aan de slachterij. Wanneer melkveehouders en kalverhouders samen meer informatie uitwisselen, kan er beter gewerkt worden aan een hogere kwaliteit van de jonge kalveren.

Het kalfvolgsysteem is één van de onderdelen uit het gezamenlijk plan van aanpak van de melkveehouderij, kalverhouderij en de veehandel om te komen tot een ‘Vitaal, gezond en duurzaam’ kalf. Het plan is in het voorjaar van 2016 opgesteld om een oplossing te vinden voor de lichte kalveren.

De invoering van het volgsysteem zal gelijktijdig gebeuren met het de invoering van een nieuw kwaliteitssysteem voor de kalverhouderij in het voorjaar van 2017. Hierin worden meer onderdelen meegenomen omtrent gezonde en duurzame kalveren. Binnen dit nieuwe kwaliteitssysteem wordt het dan tevens mogelijk om een deel van de jaarlijkse cheque van 10 miljoen euro van het ministerie van Economische Zaken te verdelen in de kalversector.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 11°
    70 %
  • Dinsdag
    18° / 12°
    70 %
  • Woensdag
    17° / 12°
    60 %
Meer weer