
De prestigieuze wedstrijd Het Glazen Kalf is dit jaar gewonnen door Marco van der Wijngaard van De Hoefslag in Bosch en Duin.
De wedstijd vond plaats tijdens Folie Culinaire in MECC Maastricht, het exclusieve vakevenement voor de gastronomie. De kookwedstrijd wordt uitgeschreven door VanDrie Group.
Jonge kooktalenten kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur vier hoofdgerechten te maken. Hiervoor gebruikten ze verschillende vleesonderdelen van het kalf, groenten, truffel en makreel.
Marco van der Wijngaard werd door de vierkoppige jury unaniem uitgeroepen tot winnaar. Hij ontving de bokaal Het Glazen Kalf en een reportage in Culinaire Saisonnier. Op een gedeelde tweede plek eindigden Ric Smakman, freelancer uit Alkmaar, Rick Kleijwegt van De Dijk in Maassluis en Stijn Coenen van de Gerardushoeve in Epen. Zijn ontvingen het boek Kalf en een oorkonde. Alle winnaars kregen een culinaire kalfsvleespakket.
Lees ook
Meest gelezen
Agenda
-
Er zijn momenteel geen evenementen gepland