Kalfsvlees: eerste plusjes zichtbaar
De markt voor blank kalfsvlees en jongrosé laten de eerste plusjes zien richting de kerstverkopen. Blank stijgt met 5 cent naar 7,70 euro per kg. Jong rosé gaat met gemiddeld 3 cent omhoog naar 6,88 euro per kg. Hogere prijzen liggen in het verschiet.
Voor het blank kalfsvlees gaat een combinatie van drie factoren spelen: een relatief beperkt aanbod, een toenemende vraag richting einde van het jaar en hogere prijzen voor het vijfde kwartier (organen, zwezerik, wangen, tong). Met name de organen gaan aan het einde van het jaar naar hun top waardoor er meer voor de kalveren betaald kan worden.
Jong rosé in kielzog van blank
Jong rosé gaat in het kielzog van de blanke kalveren ook omhoog. Het aanbod is niet heel groot en een deel van het vlees van jong rosé kan ook mee in het blanke segment. Prijzen van 6,90 euro per kg (levering week 46) worden al betaald. Over de hele linie liggen de prijzen tussen de 6,85 en 6,90. Oud rosé heeft het moeilijker. In oktober is de prijs van rundvlees flink gedaald en het aanbod koeien blijft hoog. De prijs voor oud rosé blijft muurvast op 6,55 tot 6,60 euro per kg.
Starters met de week goedkoper
Starters zijn minimaal 10 euro gedaald. Prijzen schommelen rondom de 685 tot 695 euro per stuk. De verwachting is dat ze met de week goedkoper worden. Bij de nuka's is er weinig veranderd: de prijs bleef deze week stabiel. Voor de zwaardere categorie (50+) worden prijzen betaald rondom de 325 euro per stuk. Voor de lichtere kalveren schommelt de prijs rondom de 285 euro per stuk.
Lees ook
Meest gelezen
Agenda
-
Er zijn momenteel geen evenementen gepland

