Winst+Pali+Group+gehalveerd
Nieuws

Winst Pali Group gehalveerd

Pali Group uit Den Bosch heeft over het jaar 2023 een winst geboekt van 4 miljoen euro. In 2022 was dit nog bijna het dubbele, namelijk 7,9 miljoen euro.

De winst van Pali Group schommelt de laatste vier jaar steeds tussen de 3 en 8 miljoen euro. Tegenover de lagere winst staat in 2023 wel een hogere omzet. In 2023 realiseerde het bedrijf uit Den Bosch een omzet boven de 600 miljoen euro (601,7). Dat is 40 miljoen euro meer dan het jaar ervoor. Omdat de inkoopkosten van vee (+32 miljoen), overige kosten (+ 6 miljoen) en rentelasten (+2 miljoen) met ongeveer hetzelfde bedrag zijn gestegen, heeft de hogere omzet geen bijdrage geleverd aan de winst.

Nettowinst onder 1 procent
Het nettowinstpercentage van de kalver- en varkensvleesverwerker daalt hiermee tot onder de 1 procent. In 2022 was dit nog 1,4 procent. Branchegenoot Denkavit realiseerde in dat jaar een nettowinstpercentage van 1,6 procent en VanDrie Group 3,3 procent. Denkavit en VanDrie Group hebben nog geen jaarcijfers over 2023 gepubliceerd. Die worden pas begin 2025 verwacht.

Pali Group maakte eind vorig jaar bekend te stoppen met het slachten van varkens in de eigen slachterij in Geldrop. Er waren daar beperkte mogelijkheden met de vergunning en onvoldoende mogelijkheden om verder te groeien. De varkens die Pali Group inkoopt, worden vanaf 1 april 2024 geslacht bij Compaxo in Zevenaar. Een gedeelte van het varkensvlees verwerkt Pali Group op haar eigen uitbeenlocatie in Oss. De slachtactiviteiten van de varkens zijn nog wel volledig in de jaarrekening van 2023 meegenomen.

Verkoop en herbestemming
Pali Group is met de gemeente Geldrop in overleg over verkoop en herbestemming van het terrein dat midden tussen enkele woonwijken ligt.

Bekijk meer over:

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer