Vion+wil+weg+uit+Duitsland
Nieuws

Vion wil weg uit Duitsland

Vion wil stoppen met haar activiteiten in Duitsland en zich richten op het versterken van haar vleesketen in de Benelux.

 Het bijstellen van de strategie vloeit voort uit de verkoop eerder dit jaar van de runderslachterij en voorverpakkingsfaciliteit in Altenburg en de hamspecialist Ahlener Fleischhandel. Dit heeft geleid tot belangstelling van meerdere partijen voor de resterende Duitse activiteiten van Vion.

Concurrentie van buiten Europa
De vleesmarkt is in ontwikkeling en Vion ervaart sterke concurrentie van buiten Europa. Om haar streven naar duurzame geïntegreerde ketens te versnellen, wil Vion zich enkel richten op de productie en inkoop in de Benelux. Vion is in deze regio marktleider op het gebied van varkens- en rundvlees. Voor de Duitse bedrijven is volop interesse vanuit andere marktpartijen.

"Om het meest duurzame vleesbedrijf van Europa te worden, is focus nodig", legt Ronald Lotgerink, CEO van Vion, uit. "We zien een goede kans om onze positie te verbeteren doordat wij goede relaties met boeren hebben en onderdeel uitmaken van gevestigde netwerken." Vanuit de Benelux wil Vion haar positie op zowel de binnenlandse als de Europese markt verstevigen. De recente investeringen in de locaties Groenlo, Tilburg en Boxtel zijn hiervan volgens Lotgerink het bewijs.

Weg vrij voor verdere investeringen
De focus van Vion komt te liggen op dierenwelzijn, duurzaamheid en efficiëntie van de productie. Met de verkoop van de Duitse bedrijven maakt het vleesbedrijf de weg vrij voor verdere investeringen in de Benelux.

Bekijk meer over:

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer