LNV%27ers+maken+kennis+met+innovaties+in+kalversector
Nieuws

LNV'ers maken kennis met innovaties in kalversector

Op uitnodiging van Denkavit en G. van Beek & Zn heeft vrijdag 26 januari een delegatie van LNV een bezoek gebracht aan Kalverhouderij Prinsenhoeve. 

Op deze innovatieve kalverstal van G van Beek & Zn wordt een scala aan emissiereducerende technieken onderzocht die de komende jaren een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van stalemissies op kalverbedrijven.

Kansen innovatie
Namens LNV waren onder andere Mark Roscam Abbing (directeur-generaal landelijk gebied en stikstof) en Carlijn van Gulpen (verantwoordelijk voor Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) en het transitiefonds) aanwezig. Samen met andere LNV-collega's lieten zij zich bijpraten over de mogelijkheden van emissiereductie en de kansen van innovatie. 

Toekomstbestendig
Landbouwgedeputeerde Harold Zoet van de provincie Gelderland benadrukte het belang van het toepassen van duurzame innovaties om de gestelde doelen in het stikstofbeleid te bereiken. Gerard van Beek en Erik Buys (Denkavit) lieten via presentaties zien hoe hun familiebedrijven zich dagelijks inzetten voor een toekomstbestendige kalverhouderij.

Agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  5° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
Meer weer